ProtoFocus

BRL 100

Goedkoopste F-GassenCertificering van Nederland

Gratis Afmelden en Registreren

Alleen installateurs en bedrijven die BRL 100-gecertificeerd zijn, mogen sinds enkele jaren nog werken met de zogenoemde F-gassen. Heeft u het certificaat niet, dan mag u geen warmtepompen of airco’s installeren.

Bij ProtoFocus willen we daarbij praktische hulp bieden. Vraag hier uw kwaliteitshandboek aan, nu inclusief begeleiding bij het certificeringstraject. Wij weten precies welke CI u moet kiezen en hoe u het snelst het traject kunt doorlopen. Zo bespaart u maanden tijd en tot enkele duizenden euro’s per jaar.

Bovendien heeft u bij ons geen hoge jaarlijkse licentiekosten. Het BRL 100 handboek is van u en u kunt hier makkelijk wijzigingen in aanbrengen (bijv. nieuwe medewerkers). U ontvangt het bronbestand en bent dus nooit afhankelijk van dure software waar u in moet werken. Dit scheelt opnieuw jaarlijks duizenden euro’s.

Interesse?
Neem contact met ons op voor meer informatie of lees verder!

 

ProtoFocus

Uw BRL 100 Handboek

Protofocus

Waarom een BRL 100-Kwaliteitshandboek van ProtoFocus?

Het opstellen van het verplichte handboek voor het aanvragen van de BRL 100-certificering kan veel werk met zich meebrengen. Bij ProtoFocus kunt u het volledige proces aan ons uitbesteden.

Wij:

  • Regelen alles omtrent het certificeringstraject;
  • Schrijven het BRL 100 kwaliteitshandboek;
  • Leveren alle formulieren aan die u tijdens het werken met f-gassen moet gebruiken;
  • Kiezen de Certificerende Instelling. Wij weten precies waar u zich het beste kunt certificeren en zo bespaart u tot enkele duizenden euro’s per jaar op de certificeringskosten;
  • Zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk is geregeld;
  • Bieden de laagste prijs voor het kwaliteitshandboek. Bij andere bedrijven moet u vaak hoge jaarlijkse licentiekosten betalen. Bij ons gaat het om een eenmalig laag bedrag. Daarna heeft u er geen kosten meer aan.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Onze adviseurs weten alles over het BRL 100 traject, de eisen, en waar u als installateur of installatiebedrijf op moet letten. Wacht dus niet langer en vraag meteen aan!

ProtoFocus

Uw Offerte

Protofocus

Waarover gaat de BRL 100?

Navigeer met Gemak door de BRL 100 en BRL 200 Voorschriften

Voor installateurs is het essentieel om aan de BRL 100-eisen te voldoen. Deze wettelijk verplichte regels zijn van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering en omvatten alles van wet- en regelgeving tot gecertificeerd personeel, werkprocedures en de instructies die aan installatiegebruikers worden gegeven. Ze regelen ook de inspectie en kalibratie van gereedschappen. Daarnaast speelt de BRL 200 een belangrijke rol; deze stelt de normen vast waaraan exameninstellingen moeten voldoen om het wettelijk verplichte f-gassencertificaat uit te geven.

Het Belang van de F-gassencertificering

Het bezitten van een f-gassencertificaat is essentieel voor elke installateur. De BRL 200 certificering bevestigt dat u de vereiste kennis en vaardigheden bezit om aan de f-gassenwetgeving te voldoen. Deze certificering kan van toepassing zijn op een breed scala aan apparatuur, waaronder koel- en airconditioningapparatuur, klimaatbeheersing in voertuigen, mobiele eenheden, stationaire brandbeveiliging en elektrische schakelapparatuur die f-gassen bevat.

Laat ProtoFocus U Helpen

Bij ProtoFocus begrijpen we dat de weg naar certificering ingewikkeld kan lijken. Daarom zijn we er om u te begeleiden door de complexe eisen van zowel de BRL 100 als de BRL 200. Ons doel is om het proces zo helder en eenvoudig mogelijk voor u te maken, zodat u met vertrouwen kunt voldoen aan de regelgeving en uw werkzaamheden zorgeloos kunt uitvoeren.

Maak het Uzelf Gemakkelijk

Ingewikkeld? Dat hoeft niet! Vraag ons kwaliteitshandboek aan, nu inclusief begeleiding gedurende het hele certificeringstraject. Wij zorgen ervoor dat u alle informatie en ondersteuning krijgt die nodig is om het proces succesvol te doorlopen.

 

Wat is de BRL 100?

De BRL 100 is een richtlijn die de criteria vastlegt voor het f-gassen certificaat voor bedrijven van alle groottes. Deze criteria worden door certificeringsinstanties gehanteerd om het bedrijfscertificaat voor f-gassen uit te geven. Als installateur ben je wettelijk verplicht om aan deze eisen te voldoen bij het uitvoeren van werkzaamheden voor klanten. Indien je actief bent zonder een BRL 100 certificering, riskeer je een aanzienlijke boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), en moeten je activiteiten worden opgeschort totdat je over de vereiste certificaten beschikt.

Wat zijn de BRL 100 en de BRL 200?

Het onderscheid tussen BRL 100 en BRL 200 ligt in het soort certificering dat ze betreffen. De BRL 100 is een richtlijn voor het f-gassen certificaat dat vereist is voor bedrijven, terwijl de BRL 200 het f-gassen certificaat is voor individuele personen.

Elk bedrijf dat met f-gassen (airco’s, warmtepompen) werkt moet beschikken over de BRL 100. Daarnaast is het noodzakelijk dat iedereen die individueel met f-gassen werkt, in het bezit is van een BRL 200 certificaat.

Hoeveel kost de BRL 100 certificering?

De kosten voor een BRL 100 certificering zijn opgebouwd uit verschillende componenten, zoals de prijs van de certificering zelf en de uitgaven voor eventuele begeleiding of ondersteuning.

De kosten voor volledige begeleiding bestaan bij ProtoFocus uit een eenmalig bedrag. Daarvoor verzorgen wij documentatie en regelen alles bij de certificerende instelling (CI).

Hoelang duurt het voordat mijn certificering rond is?

De tijd die nodig is om je certificering te verkrijgen, wordt voornamelijk bepaald door de wachttijd bij de certificerende instelling (CI). Afhankelijk van welke instantie je kiest (wij stellen er één voor) en hoe druk het daar op dat moment is, kan het proces van certificering twee weken tot zes weken in beslag nemen.

Neem Contact met ons op

Oosterhavenstraat 29C Groningen

info@protofocus.nl