ProtoFocus

ISO 14001

ISO 14001 is een wereldwijd erkende norm die de vereisten schetst voor een effectief milieubeheersysteem (EMS). Het is een vrijwillige norm die is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en die van toepassing is op elke organisatie, ongeacht de grootte, branche of locatie. De ISO 14001-norm biedt organisaties een raamwerk voor het implementeren en onderhouden van een effectief EMS dat helpt bij het identificeren, voorkomen en verminderen van milieueffecten.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u bij de certificering kunnen ondersteunen of lees verder.

 

ProtoFocus

Uw ISO 14001 Handboek

Protofocus

Waarom Kiezen Voor ProtoFocus?

Een ISO 14001-certificering aanvragen, kan veel werk met zich meebrengen. U dient op de hoogte te zijn van alle regels en het kwaliteitshandboek (inclusief alle procedures) moet geïmplementeerd worden. Bij ProtoFocus kunt u het volledige proces aan ons uitbesteden.

Wij:

  • Regelen alles omtrent het certificeringstraject;
  • Schrijven het kwaliteitshandboek én de procedures;
  • Leveren alle formulieren aan die uw medewerkers moeten gebruiken om de kwaliteit van uw processen te garanderen;
  • Kiezen de Certificerende Instelling. Wij weten precies waar u zich het beste kunt certificeren en zo bespaart u tot enkele duizenden euro’s per jaar op de certificeringskosten;
  • Zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk is geregeld;
  • Bieden de laagste prijs voor het schrijven van het kwaliteitshandboek en de procedures. Bij andere bedrijven moet u vaak hoge jaarlijkse licentiekosten betalen. Bij ons gaat het om een eenmalig laag bedrag. Daarna heeft u er geen kosten meer aan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een offerte aan!

 

ProtoFocus

ISO 14001

Protofocus

Wat is de ISO 14001?

De standaard werd voor het eerst gepubliceerd in 1996 en wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat deze relevant en up-to-date blijft. Het is overgenomen door organisaties in zowel de publieke als de private sector en wordt algemeen erkend als de maatstaf voor milieubeheersystemen. Het wordt ook veel gebruikt als hulpmiddel om de toewijding van een organisatie aan milieubescherming en duurzaamheid aan te tonen.

De ISO 14001-norm bestaat uit twee delen: de vereisten en de richtlijnen. De vereisten zijn verplicht en moeten worden nageleefd door alle organisaties die volgens de norm zijn gecertificeerd. De leidraad biedt aanvullende informatie en advies over het implementeren van de standaard.

Neem meteen contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Protofocus

Wat zijn de voordelen van de ISO 14001?

Verbeterde milieuprestaties

 

ISO 14001 biedt een kader voor de organisatie om haar milieueffecten te identificeren, te voorkomen en te verminderen. Door de standaard te implementeren, kunnen organisaties hun afval verminderen, energie besparen, waterverbruik verminderen en vervuiling minimaliseren. Dit kan helpen om de ecologische voetafdruk van de organisatie te verkleinen, wat leidt tot betere milieuprestaties.

 

Kostenbesparingen

 

Het implementeren van ISO 14001 kan organisaties helpen geld te besparen door de energiekosten te verlagen, de afvalverwerkingskosten te verlagen en de hulpbronnenefficiëntie te verbeteren. Door de hoeveelheid energie, water en gebruikte materialen te verminderen, kunnen organisaties hun operationele kosten verlagen. Bovendien kunnen organisaties die gecertificeerd zijn volgens de ISO 14001 profiteren van lagere verzekeringspremies en verbeterde toegang tot kapitaal.

 

Verhoogde operationele efficiëntie

 

ISO 14001 helpt bij het bevorderen van efficiënt gebruik van middelen, wat kan leiden tot verhoogde operationele efficiëntie. Door het beheer van hulpbronnen te verbeteren, kunnen organisaties afval verminderen, energie besparen en vervuiling verminderen. Dit kan helpen om de efficiëntie van operaties te verhogen, wat leidt tot verbeterde productiviteit en lagere kosten.

 

Verbeterd bedrijfsimago

 

Het toepassen van de ISO 14001 kan organisaties helpen hun bedrijfsimago te verbeteren. Organisaties die blijk geven van toewijding aan milieubeheer door middel van certificering volgens ISO 14001, kunnen profiteren van een betere publieke perceptie en een grotere merkherkenning. Bovendien kunnen organisaties die gecertificeerd zijn volgens ISO 14001 worden gezien als aantrekkelijkere partners voor potentiële klanten en leveranciers.

 

Ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. Neem contact met ons op hoe wij u kunnen ondersteunen in het certificeringstraject en het maken van het verplichte kwaliteitshandboek.

 

Neem Contact met ons op

Oosterhavenstraat 29C Groningen

info@protofocus.nl