ProtoFocus

ISO 45001

ISO 45001 is een internationale norm die de eisen vastlegt voor een effectief managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk (OHS). De norm is ontworpen om organisaties te helpen risico’s op de werkplek te verminderen, werknemers te beschermen en de algehele veiligheidsprestaties te verbeteren.

Het is de eerste internationale norm voor arbomanagementsystemen en biedt een raamwerk om ervoor te zorgen dat organisaties aan hun arboverplichtingen voldoen en een veilige en gezonde werkplek bieden. In dit artikel schetsen we de belangrijkste voordelen van ISO 45001 en hoe het organisaties kan helpen risico’s op de werkplek te verminderen, werknemers te beschermen en hun veiligheidsprestaties te verbeteren.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u bij de certificering kunnen ondersteunen of lees verder.

 

ProtoFocus

Uw ISO 45001 Handboek

Protofocus

Waarom Kiezen Voor ProtoFocus?

Een ISO 45001-certificering aanvragen, kan veel werk met zich meebrengen. U dient op de hoogte te zijn van alle regels en het kwaliteitshandboek (inclusief alle procedures) moet geïmplementeerd worden. Bij ProtoFocus kunt u het volledige proces aan ons uitbesteden.

Wij:

  • Regelen alles omtrent het certificeringstraject;
  • Schrijven het kwaliteitshandboek én de procedures;
  • Leveren alle formulieren aan die uw medewerkers moeten gebruiken om de kwaliteit van uw processen te garanderen;
  • Kiezen de Certificerende Instelling. Wij weten precies waar u zich het beste kunt certificeren en zo bespaart u tot enkele duizenden euro’s per jaar op de certificeringskosten;
  • Zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk is geregeld;
  • Bieden de laagste prijs voor het schrijven van het kwaliteitshandboek en de procedures. Bij andere bedrijven moet u vaak hoge jaarlijkse licentiekosten betalen. Bij ons gaat het om een eenmalig laag bedrag. Daarna heeft u er geen kosten meer aan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een offerte aan!

 

ProtoFocus

ISO 45001

Protofocus

Wat is de ISO 45001?

ISO 45001 is een internationale norm die is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en die de vereisten vastlegt voor een effectief arbomanagementsysteem. De norm is ontworpen om organisaties te helpen risico’s op de werkplek te verminderen en werknemers te beschermen. Het is gebaseerd op de Plan-Do-Check-Act (PDCA)-benadering, waarbij doelen worden gesteld, activiteiten worden gepland en uitgevoerd, de voortgang wordt bewaakt en het systeem voortdurend wordt verbeterd.

De norm bevat ook een aantal vereisten voor het beheer van gevaren en risico’s en vereist dat organisaties beschikken over een systeem voor het melden en onderzoeken van incidenten. Het vereist ook dat organisaties een systeem hebben voor het trainen en opleiden van werknemers over arbo, en voor het monitoren en meten van prestaties.

Neem meteen contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Protofocus

Wat zijn de voordelen van de ISO 45001?

Minder risico’s op de werkplek

 

ISO 45001 vereist dat organisaties gevaren en risico’s op de werkplek identificeren en beheersen. Dit helpt om de kans op ongevallen en verwondingen te verminderen, evenals de ernst van mogelijke incidenten te verminderen. Door risico’s te identificeren en te beheersen, kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze passende maatregelen nemen om de kans op incidenten te verkleinen.

 

Verbeterde veiligheidsprestaties

 

ISO 45001 vereist dat organisaties beschikken over een systeem voor het monitoren en meten van veiligheidsprestaties. Dit helpt ervoor te zorgen dat organisaties de nodige maatregelen nemen om werknemers te beschermen en een veilige en gezonde werkplek te behouden.

 

Verhoogde betrokkenheid van werknemers

 

ISO 45001 vereist dat organisaties beschikken over een systeem voor training en voorlichting van werknemers over arbo. Dit helpt ervoor te zorgen dat werknemers zich bewust zijn van de risico’s op de werkplek en betrokken zijn bij het arboproces. Het helpt er ook voor te zorgen dat werknemers zich gesteund en gewaardeerd voelen en eerder geneigd zijn een actieve rol te spelen bij het verbeteren van de veiligheidsprestaties.

 

Verhoogde wettelijke naleving

 

ISO 45001 vereist dat organisaties aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Dit helpt ervoor te zorgen dat organisaties voldoen aan de relevante wettelijke vereisten en vermindert het risico op boetes en andere straffen.

 

Verbeterde bedrijfsreputatie

 

De toepassing van ISO 45001 kan organisaties helpen hun bedrijfsreputatie te verbeteren. Het toont aan dat een organisatie zich inzet voor de bescherming van werknemers en het behoud van een veilige en gezonde werkplek. Dit kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken en de klantloyaliteit te vergroten.

 

Ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. Neem contact met ons op hoe wij u kunnen ondersteunen in het certificeringstraject en het maken van het verplichte kwaliteitshandboek.

 

Neem Contact met ons op

Oosterhavenstraat 29C Groningen

info@protofocus.nl