ProtoFocus

ISO 9001

 

ISO 9001-Certificering kan veel voordelen met zich meebrengen. Zo verhoogt u de betrouwbaarheid en efficiëntie van uw bedrijf en bespaart u kosten. Ook heeft u een streepje voor bij het verkrijgen van grote opdrachten en aanbestedingen. ProtoFocus begeleid u tijdens het hele traject en schrijft het kwaliteitshandboek, inclusief alle aanvullende documentatie (bijv. procedures en werkinstructies).

Bij ons geen hoge jaarlijkse licentiekosten. Alle ISO9001-documentatie is van u en u kunt hier makkelijk wijzigingen in aanbrengen (bijv. nieuwe medewerkers of leveranciers). U ontvangt het bronbestand en bent dus nooit afhankelijk van dure software waar u in moet werken. Dit scheelt al snel jaarlijks duizenden euro’s.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u in het certificeringstraject kunnen ondersteunen. Of lees verder over alle voordelen van ISO 9001-certificering voor uw bedrijf!

 

ProtoFocus

Uw ISO 9001

Protofocus

Waarom Kiezen Voor ProtoFocus?

Een ISO 9001-certificering aanvragen, kan veel werk met zich meebrengen. U dient op de hoogte te zijn van alle regels en het kwaliteitshandboek (inclusief alle procedures) moet geïmplementeerd worden. Bij ProtoFocus kunt u het volledige proces aan ons uitbesteden.

Wij:

  • Regelen alles omtrent het certificeringstraject;
  • Schrijven het kwaliteitshandboek én de procedures;
  • Leveren alle formulieren aan die uw medewerkers moeten gebruiken om de kwaliteit van uw processen te garanderen;
  • Kiezen de Certificerende Instelling. Wij weten precies waar u zich het beste kunt certificeren en zo bespaart u tot enkele duizenden euro’s per jaar op de certificeringskosten;
  • Zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk is geregeld;
  • Bieden de laagste prijs voor het schrijven van het kwaliteitshandboek en de procedures. Bij andere bedrijven moet u vaak hoge jaarlijkse licentiekosten betalen. Bij ons gaat het om een eenmalig laag bedrag. Daarna heeft u er geen kosten meer aan.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een offerte aan!

 

ProtoFocus

ISO 9001

Protofocus

Waarom een ISO 9001 Certificering?

ISO 9001 biedt organisaties een kader om de kwaliteit van hun producten en diensten te verbeteren. Door ISO 9001 te implementeren, kan een organisatie profiteren van verhoogde klanttevredenheid, verbeterde operationele efficiëntie, lagere kosten en grotere geloofwaardigheid in de markt. Dit is bijvoorbeeld van groot belang bij aanbestedingen.

 

Klanttevredenheid

 

Het toepassen van ISO 9001 helpt een organisatie om aan de eisen van de klant te voldoen en haar inzet voor klanttevredenheid te tonen. De norm vereist dat organisaties klantgerichte kwaliteitsdoelstellingen stellen, processen opzetten om aan die doelstellingen te voldoen en feedback van klanten gebruiken om hun prestaties voortdurend te verbeteren. Dit helpt organisaties om producten en diensten te leveren die voldoen aan de verwachtingen van de klant, wat kan leiden tot een grotere klanttevredenheid.

 

Operationele efficiëntie

 

ISO 9001 vereist dat organisaties duidelijke processen en procedures opstellen voor alle aspecten van hun activiteiten. Dit helpt om fouten te verminderen en de efficiëntie van alle activiteiten te verbeteren. De norm vereist bijvoorbeeld dat organisaties hun processen documenteren en analyseren om verbeterpunten te identificeren en dat kan dan weer helpen om verspilling en inefficiëntie te verminderen. Het kan ook leiden tot kostenbesparingen en een verbeterde klanttevredenheid.

 

Kostenbesparingen

 

Het implementeren van de ISO 9001 kan organisaties helpen kosten te verlagen door hun operationele efficiëntie te verbeteren en het aantal fouten en defecten in hun producten en diensten te verminderen. De norm vereist ook dat organisaties regelmatig interne audits uitvoeren om verbeterpunten te identificeren, wat kan helpen om de kosten te verlagen en de klanttevredenheid te verbeteren.

 

Geloofwaardigheid

 

Het toepassen van de ISO 9001 helpt organisaties hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid aan te tonen, wat kan helpen om hun geloofwaardigheid in de markt te verbeteren. De norm wordt wereldwijd erkend en biedt organisaties een concurrentievoordeel door klanten te laten zien dat zij kwaliteit serieus nemen.

Neem dus contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een offerte aan!

 

 

Protofocus

Welke eisen stelt de ISO 9001?

De ISO 9001 vereist dat organisaties een kwaliteitsmanagementsysteem implementeren om ervoor te zorgen dat hun producten en diensten voldoen aan de eisen van klanten en andere belanghebbenden. De norm is onderverdeeld in acht secties, die de vereisten schetsen voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Deze secties zijn:

1. Reikwijdte
2. Normatieve referentie
3. Termen en definities
4. Kwaliteitsmanagementsysteem
5. Bestuurlijke verantwoordelijkheid
6. Middelenbeheer
7. Productrealisatie
8. Meten, analyseren en verbeteren

De sectie ‘reikwijdte’ van de norm definieert de reikwijdte van het kwaliteitsmanagementsysteem en schetst de vereisten waaraan moet worden voldaan. Het normatieve referentiegedeelte geeft informatie over de internationale normen waarnaar wordt verwezen in de ISO 9001-norm. De sectie termen en definities definieert de termen die in de norm worden gebruikt.

In het onderdeel kwaliteitsmanagementsysteem worden de vereisten uiteengezet voor het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem, inclusief het ontwerp en de implementatie van processen en procedures. In het hoofdstuk verantwoordelijkheid van het management worden de verantwoordelijkheden van het management en hun rol bij het creëren van een kwaliteitscultuur geschetst. In het hoofdstuk over middelenbeheer worden de vereisten beschreven voor het beheer van de middelen die nodig zijn om het kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren.

De sectie productrealisatie schetst de vereisten voor het ontwerpen en produceren van producten en diensten die voldoen aan de eisen van de klant. In het gedeelte meten, analyseren en verbeteren worden de vereisten uiteengezet voor het bewaken en meten van de prestaties van de organisatie en haar processen, het analyseren van de gegevens om verbeterpunten te identificeren en het nemen van corrigerende maatregelen om de prestaties te verbeteren.

Ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. Neem contact met ons op hoe wij u kunnen ondersteunen in het certificeringstraject en het maken van het verplichte kwaliteitshandboek.

 

 

Neem Contact met ons op

Oosterhavenstraat 29C Groningen

info@protofocus.nl